Keuringsarts Rijbewijs Almere

Rijbewijskeuring Almere

Rijbewijskeuring Almere

Rijbewijskeuring Holland is gevestigd in het gebouw van Medivisie. Wij zijn vlakbij het Politiebureau Almere Stad West te vinden. De optimale ligging zorgt voor een snelle verbinding met de Randstad, maar ook met het noorden van het land. Wij hebben hier eens per 2 weken een keuringsmoment, zo bent u snel aan de beurt!

U kunt direct een afspraak maken met onderstaande knop, of bel naar 085-1308791. Dit is een algemeen afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

Rijbewijskeuring Almere

Adres

Rijbewijskeuring Almere kunt u vinden aan de Operetteweg 4C, Almere

LET OP: Zonder een afspraak kunt u het spreekuur NIET bezoeken. Daarnaast zijn wij NIET aanwezig buiten de geplande spreekuren.

Parkeren

Met de auto zijn wij uitstekend te bereiken. Daarnaast zijn we met het openbaar vervoer ook goed te bereiken. Zo bevindt bushalte Operetteweg zich op 4 minuten loopafstand. En is treinstation Almere Muziekwijk al binnen 7 minuten lopen bereikt

Auto

Met de auto zijn wij uitstekend te bereiken. Daarnaast zijn we met het openbaar vervoer ook goed te bereiken. Zo bevindt bushalte Operetteweg zich op 4 minuten loopafstand. En is treinstation Almere Muziekwijk al binnen 7 minuten lopen bereikt

Rijbewijskeuring Voor Ouderen En Beroepschauffeurs

Bij Rijbewijskeuring Almere kunt u terecht voor medische rijbewijskeuringen voor 75-plussers, chauffeurs en touringcarchauffeurs en voor de taxipas (KIWA). De medische keuring is verplicht voor ouderen boven de 75 bij de verlenging van hun rijbewijs A/B/BE én C/D/E. Touringcarchauffeurs dienen een medische keuring te ondergaan bij hun indiensttreding, of voor de verplichte 5-jaarlijkse periodieke keuring.

Ook chauffeurs met een C of D rijbewijs (groot rijbewijs), dienen bij het behalen of de verlenging van hun rijbewijs een medische keuring te ondergaan. Taxichauffeurs dienen bij de aanvraag of verlenging van de chauffeurskaart/taxipas (KIWA) een gezondheidsverklaring te overleggen. Rijbewijskeuring Almere biedt al deze services en u kunt direct een afspraak maken.

Maak Een Afspraak Met De Keuringsarts Rijbewijs

Rijbewijskeuring 75-Plus:

Voor verlenging van uw rijbewijs dient u als 75-plusser een medische keuring te ondergaan. U kunt een afspraak met de keuringsarts van Rijbewijskeuring Almere maken zodra u de keuringsverslag(en) (met ZD-codes) van het CBR heeft ontvangen. Voordat u een afspraak kunt maken, dient u een gezondheidsverklaring bij het CBR of uw gemeente op te vragen. Nadat u deze verklaring heeft ingevuld, stuurt u deze naar het CBR. Het CBR stuurt u vervolgens een bericht met de keuringsverslag(en) (met ZD-codes). Heeft u deze? Maak dan direct een afspraak met de rijbewijskeuringsarts Almere.

Groot Rijbewijs:

Nederlandse chauffeurs zijn verplicht om een medische keuring te ondergaan na het behalen of bij verlenging van het C- (vrachtwagen) of D-rijbewijs (autobus). Een bedrijfsarts of arts die samenwerkt met een gecertificeerde arbodienst kan deze keuring uitvoeren. De keuringsartsen van Rijbewijskeuring Almere zijn gecertificeerde rijbewijskeuringsartsen. Wij adviseren u om minimaal 5 maanden voor het verlopen van uw groot rijbewijs deze medische keuring aan te vragen.

Taxichauffeurs:

Als taxichauffeur weet u dat u in Nederland in het bezit dient te zijn van een chauffeurskaart voor de boordcomputer (BCT of taxipas). Het KIWA-register verstrekt deze chauffeurskaarten. Om een chauffeurskaart aan te vragen of te verlengen is een gezondheidsverklaring verplicht. U kunt hiervoor terecht bij Rijbewijskeuring Almere. Vul voor de taxipaskeuring de geneeskundige verklaring taxichauffeur in. Na de rijbewijskeuring dient u naast deze geneeskundige verklaring nog een aantal andere documenten naar de KIWA op te sturen.

Touringcarchauffeurs (Medibus):

Zowel touringcarchauffeurs die onder de CAO Besloten busvervoer vallen, als zelfstandige touringcarchauffeurs, dienen iedere 5 jaar medisch gekeurd te worden. Dit is verplicht zodra u in dienst treedt of zelfstandig aan de slag gaat als touringcarchauffeur. Vul het formulier “Gezondheidsverklaring Touringcarchauffeurs” in en maak direct een afspraak met de keuringsarts van Rijbewijskeuring Almere.

Wat Gebeurt Er Bij De Medische Rijbewijskeuring?

De medische rijbewijskeuring bij Rijbewijskeuring Almere wordt uitgevoerd door gecertificeerde rijbewijskeuringsartsen. Het CBR wil kunnen beoordelen of u uw voertuig nog zelfstandig en veilig kunt besturen en daarvoor is de medische rijbewijskeuring nodig. De keuringsarts rijbewijs zal een algemeen medisch onderzoek uitvoeren en eventuele gezondheidsrisico’s rapporteren in een medisch verslag. De rijbewijskeuring bestaat onder andere uit:
* Anamnese: de keuringsarts rijbewijs Almere wil meer weten over uw medische voorgeschiedenis;
* Oogtesten: uw ogen zullen worden getest;
* Bloeddruk meten: de keuringsarts zal uw bloeddruk opmeten;
* Urineonderzoek: uw urine zal worden onderzocht;
* Lichamelijk onderzoek: wanneer de keuringsarts het nodig vindt kan er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden tijdens de rijbewijskeuring.

Locatie Rijbewijskeuring Almere

Woont u in de buurt van Almere of in Flevoland dan is Rijbewijskeuring Almere de ideale plek om uzelf te laten keuren voor het rijbewijs. Het adres van Rijbewijskeuring Almere is Operetteweg 4C, 1323 VA Almere Wij zijn goed te bereiken met de auto en u kunt gratis parkeren. Als u met de bus komt, dan kunt u buslijn uitstappen bij bushalte Operetteweg Almere. Vanaf de bushalte is het ongeveer 4 minuten lopen naar Rijbewijskeuring Almere. Vanaf treinstation Muziekwijk Almere kunt u in ongeveer 7 minuten naar de locatie lopen.

Moet Ik Een Keuringsafspraak Maken En Wanneer Kan Ik Afspreken?

Ja, u dient een afspraak te maken. Zonder afspraak kunt u niet gekeurd worden en wij zijn uitsluitend gedurende geplande afspraken aanwezig. Alle afspraken bij Rijbewijskeuring Almere vinden plaats op dinsdag, houd daar rekening mee.