Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar

Rijbewijskeuring Alkmaar

Rijbewijskeuring Holland is gevestigd in Alkmaar aan de
Verdronkenoord 43. Wij hebben hier eens per twee weken een spreekuur, zo bent u snel aan de beurt!

U kunt direct een afspraak maken met onderstaande knop. Daarnaast kunt u direct bellen naar 085-1308791. Dit is een algemeen afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

Rijbewijskeuring Alkmaar

Adres

In Alkmaar kunt u ons vinden aan de Verdronkenoord 43

LET OP: Zonder een afspraak kunt u het spreekuur NIET bezoeken. Daarnaast zijn wij NIET aanwezig buiten de geplande spreekuren.

Parkeren

U kunt parkeren aan de openbare weg of in parkeergarage Schelphoek, op 2 min loopafstand.

Auto

Onze praktijkruimte in Alkmaar is gelegen in het centrum.

Praktijkruimte Alkmaar is op fietsafstand van station Alkmaar, waar tevens OV fietsen gehuurd kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse buslijnen. Vanaf halte Kanaalkade is het rond de 5 minuten lopen.

Rijbewijskeuring Alkmaar

75-plussers:

Wanneer u boven de 75 bent dient u een medische keuring te ondergaan bij het verlengen van uw rijbewijs. U dient voor deze rijbewijskeuring een brief van het CBR inclusief ZD-code bij u te hebben. Daarvoor dient u een gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR (of uw gemeente). Vul deze in en stuur de verklaring naar het CBR. Zodra u een bericht van het CBR (incl. ZD-code) heeft ontvangen, kunt u direct online een afspraak met de keuringsarts Rijbewijs Alkmaar maken.

Chauffeurs met rijbewijs C en/of D:

Vrachtwagenchauffeurs (rijbewijs C) en/of chauffeurs van bussen (rijbewijs D), die hun groot rijbewijs willen aanvragen of verlengen, dienen een verplichte medische rijbewijskeuring te ondergaan. De keuringsartsen van Rijbewijs Holland zijn gediplomeerde en gespecialiseerde artsen. Het is verstandig als u de rijbewijskeuring groot rijbewijs op tijd aanvraagt. Het advies is om dit minimaal 5 maanden voor het verlopen van uw groot rijbewijs te regelen.

Taxipas:

Alle taxichauffeurs in Nederland dienen een chauffeurskaart voor de boordcomputer (taxipas of BCT) bij zich te dragen. De KIWA is de instantie die deze taxipas verstrekt. Wanneer u een taxipas aanvraagt of wilt verlengen dient u vooraf een medische rijbewijskeuring te ondergaan. Hiervoor kunt u uiteraard terecht bij de keuringsarts rijbewijs Alkmaar. Maak direct online een afspraak en zorg dat u de ingevulde gezondheidsverklaring meeneemt naar uw rijbewijskeuring chauffeurskaart.

Chauffeurs van touringcar en/of medibus:

Als u aan het werk gaat als touringcar/medibus-chauffeur dient u bij het in dienst treden, of als u zelfstandig gaat opereren, een verplichte medische rijbewijskeuring te ondergaan. Ook geldt voor touringcar/medibus-chauffeurs een verplichte vijfjaarlijkse rijbewijskeuring. U kunt direct online een afspraak maken voor uw medische rijbewijskeuring Taxi met onze Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar.

De medische keuring? Wat gebeurt er dan?

Voor het CBR is het van belang om te weten of u, als bestuurder van een voertuig op de openbare weg, dat nog zelfstandig en op veilige wijze kunt. Daarvoor hebben zij een onafhankelijk medisch rapport nodig. U kunt hiervoor terecht bij onze Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar. De keuringsarts legt de resultaten en observaties van de verschillende onderzoeken vast in een medisch rapport voor het CBR. Deze standaard rijbewijskeuring bestaat over het algemeen uit:

  • Uw medische historie
  • Ogen en zicht testen
  • Bloeddruk opmeten
  • Urineonderzoek

Eventueel ook algemeen lichamelijk onderzoek

Naar welke keuringslocatie moet ik voor mijn Rijbewijskeuring?

U kunt bij Rijbewijskeuring Holland terecht voor alle soorten rijbewijskeuringen op onze keuringslocatie in Alkmaar. Of u nu in het Centrum van Alkmaar woont, of in een andere Alkmaarse wijk zoals bijvoorbeeld Oud-Rochdale, Oranjepark, Oudorp, Overdie, Boekelermeer, De Hoef of Huiswaard, u kunt voor alle rijbewijskeuringen (op afspraak) terecht op onze locatie in Alkmaar aan de Verdronkenoord 43.
Als in de omgeving van Alkmaar woont, dan kunt u ook eenvoudig een afspraak maken met de Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar. Wanneer u in Castricum, Beverwijk, Heemstede, Schagen, Zeevang of Uitgeest woont, kunt u hier direct online een afspraak met onze Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar maken.

Rijbewijskeuring Alkmaar
Verdronkenoord 43
1811 BB Alkmaar

Rijbewijskeuring Alkmaar is in het Centrum van Alkmaar gevestigd. Onze praktijklocatie is uitstekend te bereiken vanuit alle richtingen. Parkeren kan langs de openbare weg of in Schelpbroek parkeergarage. Rijbewijskeuring Alkmaar is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt buslijn 3, 10,123,129,160,162, N60 of 350 pakken en uitstappen bij bushalte Kanaalkade. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar de praktijklocatie. U kunt ook een OV-fiets huren op Station Alkmaar. Onze praktijk ligt op korte fietsafstand van het treinstation.

Kies zelf de keuringslocatie die u het beste uitkomt

Rijbewijskeuring Holland is beschikbaar op verschillende plekken in Noord Holland. Naast onze keuringslocatie in Alkmaar hebben wij ook vestigingen in Haarlem, Purmerend, Diemen, Hilversum en Amsterdam. Komen de keuringsdata of -tijdstippen van de Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar u niet uit, dan bent u van harte welkom op één van de andere vestigingen van Rijbewijskeuring in Noord Holland of elders in Nederland. Check de data en maak een afspraak!

Rijbewijskeuring Alkmaar op zondag open

Regel direct online een afspraak met de Keuringsarts Rijbewijs Alkmaar. De keuringsarts rijbewijs is om de donderdag tussen 13:00 en 17:00 uur aanwezig op onze keuringslocatie in Alkmaar. Kijk of u komende week nog een afspraak kunt maken bij Rijbewijskeuring Holland. Is er geen plek of kunt u niet op de nog beschikbare tijden? Maak dan een afspraak op een later moment. Mocht u nog vragen hebben, of maakt u liever telefonisch een afspraak, dan kunt u ons ook bellen. Of laat uw telefoonnummer achter in het contactformulier. Wij bellen u zo snel mogelijk terug.

U kunt bij Rijbewijskeuring Alkmaar ook terecht voor de specialistische internistenkeuring.