Rijbewijskeuring 75+

Voor de rijbewijzen A/B/BE én C/D/E

Wordt u binnenkort 75 of bent u 75 jaar of ouder? En wilt u uw rijbewijs verlengen? U rijbewij verloopt dan en u moet een medische keuring ondergaan ondergaan om uw rijbewijs te verlengen. Bij Rijbewijskeuring Holland kunt u snel bij u in de buurt terecht voor de 75+ keuring en is uw nieuwe rijbewijs binnen no-time klaar.

Wat moet u als eerst doen?

Voordat de medische keuring kan worden uitgevoerd, moet u dit eerst aangeven bij het CBR. Hiervoor moet u de gezondheidsverklaring invullen en indienen bij het CBR. U kunt de gezondheidsverklaring verkrijgen bij het CBR of in sommige gevallen bij uw gemeente. Het CBR stuurt u dan een bericht met de keuringsverslag(en) (met ZD-codes). Zodra u de keuringsverslagen heeft, bent u klaar om een keuringsafspraak te maken.

Voor de rijbewijzen A/B/BE én C/D/E

Wordt u binnenkort 75 of bent u 75 jaar of ouder? En wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan moet een medische keuring ondergaan worden om uw rijbewijs te verlengen. Bij Rijbewijskeuring Holland kunt u snel bij u in de buurt terecht voor de 75+ keuring.

Wat moet u als eerst doen?

Voordat u gekeurd kan worden, moet u dit eerst aangeven bij het CBR. Hiervoor moet u de gezondheidsverklaring invullen en indienen bij het CBR. U kunt de gezondheidsverklaring verkrijgen bij het CBR of in sommige gevallen bij uw gemeente. Het CBR stuurt u dan een bericht met de keuringsverslag(en) (met ZD-codes). Zodra u de keuringsverslagen heeft, bent u klaar om een keuringsafspraak te maken.

Kosten medische keuring

De prijs van een medische keuring voor 75+ A/B/BE bedraagt €59,95-  inclusief BTW.

Wat houdt de rijbewijskeuring 75+ in?

Het doel van een medische keuring is om het CBR in staat te stellen om te beoordelen of u het voertuig zelfstandig en op een veilige manier kunt bedienen. Hiervoor verricht de medisch specialist een medisch onderzoek om de medische situatie in kaart te brengen. Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

  •  Anamnese. Dit houdt in dat uw medische voorgeschiedenis wordt bevraagd en eventuele medicatie. 
  • Onderzoek van de ogen door middel van een visus- en gezichtsveldtest;
  • Bloeddrukmeting;
  • Urineonderzoek;
  • Eventueel lichamelijk onderzoek.

U wordt hierna beoordeelt. 

Kan ik met mijn groot rijbewijs ook gekeurd worden?

Als u binnenkort 75 jaar wordt, of 75 jaar of ouder bent, dan kunt u voor uw groot rijbewijs door een gewone keuringsarts van ons gekeurd worden. Kies dan bij het maken van een afspraak voor de keuring: “75+ Rijbewijskeuring  A/B/BE”. Als u jonger dan 75 bent, dient u door een arboarts of door een gecertificeerde keuringsarts gekeurd te worden. U kunt hiervoor ook prima bij ons terecht. Kies dan bij het maken van een afspraak voor de keuring: “Rijbewijskeuring groot C/D/E”. U kunt hier meer lezen over deze rijbewijskeuring.

Rug- of nekklachten? Donnerberg heeft de oplossing!

Gebruik: “Trade 10” voor 10% korting