Keuringsarts Rijbewijs Amersfoort

Rijbewijskeuring Amersfoort

In Amersfoort is Rijbewijskeuring Holland te vinden aan de Arnhemseweg 6. Wij hebben hier eens per twee weken een spreekuur, zo bent u snel aan de beurt!

U kunt direct een afspraak maken met onderstaande knop, of bellen naar 085-1308791. Dit is het algemene afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

Rijbewijskeuring Amersfoort

Adres

In Amersfoort kunt u ons vinden aan de Arnhemseweg 6

LET OP: Zonder een afspraak kunt u het spreekuur NIET bezoeken. Daarnaast zijn wij NIET aanwezig buiten de geplande spreekuren.

Parkeren

U kunt overdag betaald parkeren in de parkeergarage Q-Park Amersfoort Centrum Mondriaan onder het gebouw De Soeverein.

U kunt ook 350 meter verderop gratis parkeren, vanaf Arnhemseweg 47. Daarnaast kunt u vanaf dit adres ook in de straten in de aangelegen wijk vrij parkeren.

Auto

Het spreekuur ligt op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Ook is het gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto.

Rijbewijskeuring Amersfoort

75-plussers:

Als u 75-plusser bent, dan weet u dat u verplicht gekeurd moet worden, wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen. Vraag een gezondheidsverklaring bij het CBR aan, vul deze in en retourneer naar het CBR. Het CBR zal u vervolgens een verslag met ZD-codes sturen. Na ontvangst van het CBR-verslag kunt u direct een afspraak maken met Rijbewijskeuring Amersfoort voor uw medische keuring. Vergeet het verslag met ZD-codes niet mee te nemen.

Moet u medisch gekeurd worden?

Naast de 75+ groep dienen ook professionele chauffeurs (vrachtwagen- en bus) medisch gekeurd te worden bij de aanvraag, vernieuwing of verlenging van hun groot rijbewijs. Ook wanneer er iets in uw gezondheid is veranderd, zult u een verplichte rijbewijskeuring moeten ondergaan.

Voordat u een afspraak maakt met Rijbewijskeuring Amersfoort, zult u na moeten gaan of u van tevoren documenten moet regelen bij bijvoorbeeld het CBR of de KIWA. Zo ja? Vraag de benodigde gezondheidsverklaring aan en vul deze in. Bij de aanvraag bij het CBR zult u de verklaring moeten retourneren naar het CBR. U ontvangt vervolgens een bericht van het CBR, incl. ZD-codes. Vanaf dat moment kunt u een afspraak online inplannen met de keuringsarts van Rijbewijskeuring Amersfoort.

De keuringsarts rijbewijs Amersfoort zal een standaard medisch onderzoek uitvoeren.

Bus- en vrachtwagenchauffeurs:

Nederlandse bus- (rijbewijs D) en vrachtwagenchauffeurs (rijbewijs C) zijn verplicht om bij de aanvraag, vernieuwing of verlenging van hun groot rijbewijs een medische rijbewijskeuring te ondergaan. De volledige procedure neemt enige tijd in beslag en het advies is om dit proces op tijd op te starten (minimaal 5 maanden van tevoren). Regel zelf uw gezondheidsverklaring bij het CBR en maak vervolgens na ontvangst van het verslag van het CBR online een afspraak met de keuringsarts Rijbewijskeuring Amersfoort.

Taxipas:

Alle taxichauffeurs dienen een taxipas/chauffeurskaart bij zich te dragen. De aanvraag van de taxipas/chauffeurskaart loopt via de KIWA. Voor uw verplichte medische keuring zult u de “chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi (BCT)” moeten aanvragen. Vul de bijgesloten ‘geneeskundige verklaring taxichauffeur’ in en neem deze mee naar de Taxipaskeuring van de Keuringsarts Rijbewijs Amersfoort.

Hoe Ziet Een Medische Rijbewijskeuring Eruit?

Rijbewijskeuring Holland werkt met gediplomeerde en gespecialiseerde keuringsartsen voor alle soorten rijbewijskeuringen. Onze keuringsartsen leggen alle mogelijke gezondheidsrisico’s vast in een medisch verslag. Dit verslag wordt door het CBR beoordeeld en zij nemen een beslissing.

Het medische rapport wordt opgesteld aan de hand van de volgende onderzoeken:

Algemene medische geschiedenis;
Verschillende oogtesten;
Bloeddrukmetingen;
Algemeen urineonderzoek (o.a. glucose, eiwit);
Lichamelijk onderzoek, indien nodig geacht.

Rijbewijskeuring Amersfoort
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort

De praktijkruimte Rijbewijskeuring Amersfoort ligt vlak bij de Stadsring en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er is betaald en gratis parkeren rondom onze praktijk. Bushalte Amersfoort, de Kei (lijn 5,6,8, 17 en 80) ligt om de hoek (aan de Stadring), op loopafstand van de praktijk.

U kunt uw eigen locatie kiezen

Als u in Amersfoort zelf woont bent u natuurlijk van harte welkom in onze praktijk aan de Arnhemseweg. Maar ook als u in Soest, Loosduinen, Nijkerk of Bilthoven woont, kunt u een afspraak maken met keuringsarts rijbewijs Amersfoort.

Naast onze praktijk in Amersfoort, keuren wij ook andere locaties in de provincie Utrecht. Wanneer u niet kunt op de openstaande afspraken in Amersfoort kunt, boek dan een keuringsafspraak in Utrecht of Nieuwegein. Maar u kunt uzelf ook laten keuren in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, of Hilversum.

2-wekelijks Rijbewijskeuringen in Amersfoort

Keuringsarts Rijbewijs Amersfoort is 2-wekelijks op dinsdag tussen 9:00 uur en 12:45 uur beschikbaar voor rijbewijskeuringen. Bekijk het overzicht en maak direct een afspraak voor komende dinsdag. Is er geen plek of kunt u niet op beschikbare tijden? Boek dan gewoon een afspraak op een voor u geschiktere datum. Als u nog vragen heeft, of liever persoonlijk telefonisch een afspraak wilt maken. Bel ons dan gerust via 085-1308791. Of geef u telefoonnummer online door via ons contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk telefonisch contact met u opnemen.