Keuringsarts Rijbewijs Zaandam

Rijbewijskeuring Zaandam

Rijbewijskeuring Zaandam is onderdeel van Rijbewijskeuring Holland en is gevestigd in Wijkcentrum Dirk Prins in Zaandam Zuid.

Keuringsarts Rijbewijs Zaandam voert hier iedere twee weken medische keuringen uit. Wacht niet langer en regel direct online een afspraak voor uw rijbewijskeuring in Zaandam.

Maak een afspraak via onderstaande knop, u kunt ook bellen naar 085-1308791. Dit is het algemene afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

Rijbewijskeuring Zaandam

Adres

Rijbewijskeuring Zaandam kunt u vinden aan de A.G. Verbeekstraat 35 in Zaandam

Zonder een afspraak kunt u het spreekuur NIET bezoeken. Daarnaast zijn wij NIET aanwezig buiten de geplande spreekuren.

Parkeren

Er is in de nabijheid van het wijkcentrum voldoende ruimte om te parkeren.

Auto

De bereikbaarheid met de auto is erg goed.

Rijbewijskeuring Zaandam

75+:

Als 75-plusser weet u vast al, dat u voor de verlenging van uw rijbewijs medisch gekeurd dient te worden. U zult daarvoor zelf de juiste documenten moeten aanvragen bij het CBR. Zodra u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, retourneert u deze naar het CBR. U ontvangt uiteindelijk een bericht incl. ZD-codes van het CBR. Op dat moment kunt u uw afspraak maken met Rijbewijskeuring Zaandam. Vergeet niet om het CBR-bericht mee te nemen naar uw rijbewijskeuring.

Waarom en voor wie is een medische rijbewijskeuring verplicht?

Naast de groep ouderen (75+) en personen bij wie hun gezondheid is gewijzigd, dienen ook professionele chauffeurs (vrachtwagen/bus/taxi) medisch gekeurd te worden bij onder andere de aanvraag, vernieuwing of verlenging van hun rijbewijs of taxipas.

Allereerst zult u moeten nagaan of u gekeurd dient te worden. Is het antwoord, JA? Check dan bij welke instantie u uw formulieren moet aanvragen. Bij het CBR of de KIWA? Zodra u de formulieren heeft ontvangen vult u deze in. Taxichauffeurs kunnen direct hun keuring bij Rijbewijskeuring Zaandam regelen. Bij aanvragen bij het CBR, zult u de ingevulde gezondheidsverklaring moeten retourneren naar het CBR en uiteindelijk ontvangt u een bericht van het CBR, incl. ZD-codes. Maak dan direct online een afspraak met Rijbewijskeuring Zaandam. Neem de ingevulde taxipas-verklaring of het CBR-bericht mee naar uw rijbewijskeuring.

Keuringsarts Rijbewijs Zaandam voert een standaard medisch onderzoek uit.

Vrachtwagen- buschauffeurs:

Nederlandse vrachtwagen- (rijbewijs C) en buschauffeurs (rijbewijs D) dienen een verplichte medische rijbewijskeuring te ondergaan voor de aanvraag, vernieuwing of verlenging van hun groot rijbewijs. Er zijn lange wachttijden bij het CBR, dus het is slim om op tijd te starten met het aanvragen van de juiste documenten (algemeen advies is 5 maanden van tevoren). Zodra u het bericht incl. ZD codes van het CBR heeft ontvangen, kunt online een afspraak met Keuringsarts Rijbewijs Zaandam maken.

Taxichauffeurs:

In Nederland dienen alle Taxichauffeurs in het bezit te zijn van een taxipas/chauffeurskaart. Deze taxipas/chauffeurskaart wordt door de KIWA afgegeven. Voordat u uw taxipas ontvangt/verlengt zult u ook als taxichauffeur verplicht medisch gekeurd te worden. Vraag de “chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi (BCT)” aan, en vul de bijgesloten ‘geneeskundige verklaring taxichauffeur’ in. Neem vervolgens de ingevulde verklaring mee naar de Taxipaskeuring bij Rijbewijskeuring Zaandam.

Wat Gebeurd Er Bij Een Medische keuring?

De gediplomeerde en gespecialiseerde keuringsartsen op alle locaties van Rijbewijskeuring Holland voeren algemene medische keuringen uit voor alle soorten rijbewijskeuringen. Het doel van de rijbewijskeuring is het vastleggen van mogelijke gezondheidsrisico’s in een medisch verslag. Dit verslag wordt vervolgens door het CBR beoordeeld. Daar wordt een besluit genomen.

Voor het opstellen van het medische verslag worden de volgende algemene medische onderzoeken uitgevoerd:

Medische achtergrondgeschiedenis;
Bloeddruk meten
Ogen testen;
Urineonderzoek (o.a. glucose, eiwit);
Algemeen lichamelijk onderzoek, indien nodig.

Rijbewijskeuring Zaandam
A.G. Verbeekstraat 35
1501 RM Zaandam

De praktijkruimte van Rijbewijskeuring Zaandam in Wijkcentrum Dirk Prins ligt in Zaandam Zuid en is goed bereikbaar vanaf de A7, A8 en A10 (knooppunt Zaanstad-Zuid/N516). Er is voldoende parkeerruimte bij het Wijkcentrum. Ook met het openbaar vervoer is Keuringsarts Rijbewijs Zaandam goed bereikbaar. Bushalte Het Menistenerf (lijn 65, 391, 392 en N92) en bushalte Walraven van Hall straat (391, 392 en N92) liggen op enkele minuten lopen van Rijbewijskeuring Zaandam.

Kies uw Eigen Keuringslocatie

Rijbewijskeuring Holland heeft één keuringslocatie voor alle soorten rijbewijzen in Zaandam. Wanneer u in Oud Zuid woont, ligt Rijbewijskeuring Zaandam bij u om de hoek. Maar ook voor inwoners van andere Zaanse wijken is de praktijk goed bereikbaar. Woont u in Peldersveld, Bomenbuurt, Oud West of de Spoorbuurt? Dan kunt u ook altijd (op afspraak) terecht bij onze Rijbewijskeuring Zaandam.

Als u in de omgeving van Zaandam woont in bijvoorbeeld Landsmeer, Velsen, Beverwijk, Spaarndam of Heemskerk dan bent u ook van harte welkom voor een afspraak met Keuringsarts Rijbewijs Zaandam.

Kunt u niet op de openstaande data in Zaandam, dan kunt u gewoon een afspraak elders in Nederland maken. Rijbewijskeuring Holland heeft namelijk ook andere keuringslocaties in Noord Holland, zoals in Amsterdam, Alkmaar, Diemen en Purmerend. Maar u kunt ook direct online een afspraak maken in bijvoorbeeld Tilburg, Rotterdam, Venlo of Nijmegen.

Iedere 2-weken Rijbewijskeuringen in Zaandam

Iedere twee weken op woensdag tussen 9:00 en 12:45 uur voert onze keuringsarts rijbewijskeuringen uit in onze praktijkruimte in Zaandam. Check de openstaande data en maak direct een afspraak voor komende woensdag. Kunt u niet op de openstaande tijden? Boek dan meteen online een afspraak op een andere woensdag. Wilt u ons liever persoonlijk spreken? Of wilt nog wat meer informatie? Bel ons dan en laat uw telefoonnummer achter, of vul het contactformulier in. Wij nemen snel contact met u op.