Keuringsarts Rijbewijs Nijmegen

Rijbewijskeuring Nijmegen

Rijbewijskeuring Holland is in Nijmegen gevestigd in een mooie praktijk in Nijmegen Oost aan de Berg en Dalseweg 122a.

Onze praktijk is goed bereikbaar voor inwoners van Nijmegen en omstreken.

Onze keuringsarts Rijbewijs in Nijmegen voert iedere 2 weken rijbewijskeuringen uit. Maak direct een afspraak en u kunt weer snel en veilig de weg op.

Maak direct een afspraak via onderstaande knop, of bel naar 085-1308791. Dit is een algemeen afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

Adres

In Nijmegen kunt u ons vinden aan de Berg en Dalseweg 122a.

Let op: Zonder een afspraak kunt u het spreekuur NIET bezoeken. Daarnaast zijn wij NIET aanwezig buiten de geplande spreekuren.

Parkeren

U kunt voor 1,80/uur parkeren aan de Berg en Dalseweg.

Auto

De Berg en Dalseweg is een van de grote doorgaande wegen in Nijmegen, waardoor het met de auto uitstekend bereikbaar is.

Vlakbij het spreekuur stopt de stadsbus lijn 8 richting Groesbeek. Deze vertrekt vanaf centraal station.

Rijbewijskeuring Nijmegen

Ouderen 75+:

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan zult u verplicht een rijbewijskeuring moeten ondergaan. U zult zelf een gezondheidsverklaring moeten aanvragen bij het CBR (of uw gemeente). Vul deze gezondheidsverklaring in en stuur terug naar het CBR. Het CBR beoordeelt uw verklaring en stuurt u vervolgens een brief met ZD-codes. Zodra u deze brief inclusief ZD-codes heeft ontvangen, kunt een afspraak maken voor uw Rijbewijskeuring in Nijmegen. Zorg dat u de brief met ZD-codes meeneemt naar uw 75+ Rijbewijskeuring.

Groot Rijbewijs Chauffeurs:

Vrachtwagenchauffeurs (Rijbewijs C) en chauffeurs van een autobus (Rijbewijs D) dienen in het bezit te zijn van een Groot Rijbewijs. Voor de aanvraag of verlenging van het Groot Rijbewijs dient u medisch gekeurd te worden. Zorg dat u ruim voordat uw Groot Rijbewijs verloopt de aanvraagprocedure start. Het algemene advies is minimaal 5 maanden. Rijbewijskeuring Holland werkt met gediplomeerde en gespecialiseerde keuringsartsen voor alle soorten rijbewijskeuringen inclusief Rijbewijskeuring Groot (C/D/E).

Taxichauffeurs:

Als Taxichauffeur in Nederland dient u in het bezit te zijn van een taxipas/chauffeurskaart. De taxipas wordt verstrekt door de KIWA. Voor de verlenging of de aanvraag van een taxipas is een medische keuring verplicht. Vul hiervoor het formulier ‘geneeskundige verklaring taxichauffeur’ in en neem het ingevulde formulier mee naar uw Taxipaskeuring bij Rijbewijskeuring Nijmegen.

Waarom en Wat Gebeurd Er Bij de Keuring?

Zowel 75-plussers als professionele vrachtwagen-, bus-, en touringcarchauffeurs en taxichauffeurs dienen geregeld medisch te worden gekeurd om hun rijbewijs of taxipas te kunnen verlengen. Ook wanneer uw gezondheidstoestand veranderd, bent u mogelijk verplicht om een medische rijbewijskeuring te ondergaan.

Als eerste is het van belang om uit te vinden of u een gezondheidsverklaring bij het CBR moet indienen? Zo ja? Vraag dan een gezondheidsverklaring aan bij het CBR (soms kan dit bij uw gemeente). Vul de ontvangen verklaring in en retourneer deze naar het CBR. U ontvangt vervolgens een brief van het CBR met de keuringsverslagen en ZD-code(s). Maak een afspraak met Rijbewijskeuring Nijmegen en breng de verslagen incl. ZD-code(s) mee naar uw rijbewijskeuring. In alle andere gevallen vult u de gezondheidsverklaring op deze website in en maakt u directe online een keuringsafspraak.

De keuringsarts rijbewijs Nijmegen voert een standaard medisch onderzoek uit. Hierbij zal de keuringsarts eventuele gezondheidsrisico’s vastleggen in een medisch rapport. Dit rapport wordt ter beoordeling naar het CBR gestuurd. De rijbewijskeuring zal over het algemeen bestaan uit:

Algemene medische geschiedenis
Oogtesten
Bloeddrukmeting
Urineonderzoek (o.a. glucose, eiwit)
Indien noodzakelijk geacht, een lichamelijk onderzoek

Bij Welke Keuringslocatie Kan Ik Afspreken?

Rijbewijskeuring Holland voert op onze keuringslocatie in Nijmegen alle soorten rijbewijskeuringen uit. Woont u in Nijmegen Oost dan bevindt onze praktijk zich vlakbij bij u in de buurt. Maar ook wanneer u in het Centrum van Nijmegen woont, of in Nijmegen Noord, Hatert, het Willemskwartier, de Grootstal, Dukenburg of Nijmegen West, dan kunt u (op afspraak) altijd terecht bij onze keuringsarts Rijbewijs Nijmegen aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

Woont u in de buurt van Nijmegen? In bijvoorbeeld Groesbeek, Berg en Dal, Beuningen of de Ooijpolder? Of bent u misschien op zoek naar Keuringsarts Rijbewijs Wijchen, Elst, Malden, Ewijk of elders in de regio? Geen probleem! Ook u kunt een afspraak maken met Rijbewijskeuring Nijmegen.

Rijbewijskeuring Nijmegen
Berg en Dalseweg 122a
6521 MK Nijmegen

Rijbewijskeuring Nijmegen ligt aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen-Oost en is goed bereikbaar met de auto vanuit Nijmegen Noord, het is één van de doorgaande wegen in Nijmegen. Er is betaald parkeren bij de locatie. Wanneer u met het openbaar vervoer komt, pak dan bus 8 richting Groesbeek of Hatert en stap uit bij bushalte Mesdagstraat. De bushalte ligt op loopafstand van de praktijk Rijbewijskeuring Nijmegen.

U Kunt Zelf Uw Keuringslocatie kiezen

Kies zelf u keuringlocatie. Rijbewijskeuring Holland is in Gelderland aanwezig in Nijmegen en Arnhem. Beide locaties zijn goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer. Komen de keuringsdata in Nijmegen niet uit? Dan kunt natuurlijk ook gewoon terecht in Arnhem of elders in Nederland. Spreek online af bij onze keuringsarts in bijvoorbeeld ’s Hertogenbosch, Eindhoven, Venlo of in Utrecht. Wij staan voor u klaar!

2-wekelijks keuringen bij Rijbewijskeuring Nijmegen

Maak direct online een keuringsafspraak voor komende vrijdag tussen 9:00 uur en 12:45 uur bij Rijbewijskeuring Nijmegen. Is er geen plek komende vrijdag? Of kunt u niet op de nog beschikbare tijden? Regel dan een afspraak op een ander moment. Heeft u nog vragen of maakt u liever persoonlijk per telefoon een afspraak? Bel ons dan gewoon, of laat uw telefoonnummer achter in het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met u op.