085-1308791
bestuurder is het oneens met de keuringsarts over de bevindingen tijdens de rijbewijskeuring

Een medische keuring is voor sommige bestuurders een verplicht onderdeel om te kunnen blijven autorijden. Mogelijk bent u het oneens met de rijbewijskeuring of de uitkomst en wilt u bezwaar CBR maken? Maar wat zijn precies de redenen om bezwaar te maken bij een rijbewijskeuring? Bovendien, wat zijn de stappen die u kunt nemen en in welke volgorde? Daarom gaan we in dit artikel in op deze vragen. We geven u informatie over wat u kunt doen als u het niet eens bent met de CBR uitkomst van de rijbewijskeuring.

Oneens met de CBR rijbewijskeuring? Bespreek uw bezwaren

Oneens met de rijbewijskeuring? Als u het niet eens bent met de uitslag van de medische keuring, is het verstandig om in gesprek te gaan. Wanneer u een verschil van mening heeft over uw rijbewijskeuring, leg uit waarom u het niet eens bent. Daarbij kunt u vragen aan de keuringsarts of hij/zij bereid is om de uitslag te heroverwegen. Als de keuringsarts dit niet wil/kan doen, kunt u uw blokkeringsrecht uitoefenen tijdens uw rijbewijskeuring. Het blokkeringsrecht kunt u eenmalig uitoefenen bij de CBR-keuring. Maar wat is dit blokkeringsrecht, en wat betekent dit voor uw rijbewijskeuring? 

De Rijbewijskeuring en het blokkeringsrecht

Het is belangrijk om te weten dat u een blokkeringsrecht heeft tijdens uw rijbewijskeuring. Dit betekent dat u het recht heeft om de keuringsuitslag (tijdelijk) te blokkeren. Daarbij heeft u dan de tijd en mogelijkheid om een nieuwe rijbewijskeuring aan te vragen bij een andere keuringsarts. Maar let op, het is wel belangrijk om op tijd actie te ondernemen en de juiste vervolg stappen te zetten. Zo voorkomt u dat u onnodig lang wacht op uw medische keuring en de beslissing van het CBR. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat u zelf de kosten moet betalen voor een second opinion voor de rijbewijskeuring. 

Wie beslist over mijn rijgeschiktheid?

Wanneer u een keuring moet ondergaan voor het behouden of verkrijgen van uw rijbewijs, is de keuringsarts degene die verantwoordelijk is voor het beoordelen van uw gezondheidstoestand. Dit doet de keuringsarts aan de hand van de criteria die door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden gevraagd. Hierbij kunt u denken aan vragen over uw gezondheid, medicijngebruik en eventuele beperkingen die u heeft. Daarom moet de keuringsarts deze vragen beantwoorden en levert dit aan bij het CBR. Vervolgens is het aan het CBR om te beslissen of u voldoet aan de eisen van rijgeschiktheid. Daarna beslist het CBR of u geschikt bent om een auto te besturen op basis van uw gezondheid. Daarbij kan het CBR advies vragen aan een medisch adviseur of u oproepen voor een aanvullend medisch onderzoek of rijbewijskeuring.

Indien u het niet eens bent met de beslissing van het CBR

Wanneer het CBR na een medische rijbewijskeuring besluit dat u niet voldoet aan de eisen van rijgeschiktheid, kan dit vervelende gevolgen hebben. Maar indien u het niet eens bent met deze beslissing kunt u bezwaar maken (lees verder). Allereerst is het belangrijk om te weten dat u binnen zes weken na de beslissing van het CBR bezwaar kunt maken. Dit doet u door een bezwaarschrift in te dienen bij het CBR. Hierin geeft u aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en welke argumenten u heeft om uw rijgeschiktheid te onderbouwen. Vervolgens zal het CBR het bezwaarschrift beoordelen en een beslissing nemen.

In Beroep Gaan Na Afwijzing Medische Rijbewijskeuring CBR

Indien uw bezwaar tegen de beslissing van het CBR ongegrond wordt verklaard, is het mogelijk om in beroep te gaan. Wanneer u een beroepschrift indient betekent dit doorgaans dat u bij de rechter in hoger beroep gaat. Voorts is het belangrijk te realiseren dat dat dit een complex en juridisch proces is. Daarom kan het verstandig zijn om juridische expertise in te schakelen indien u besluit om in beroep te gaan. Vervolgens kan een gespecialiseerde advocaat u helpen bij het opstellen van een goed onderbouwd beroepschrift en u adviseren over de te nemen stappen.

Twijfelt u Over De rijbewijskeuring Of wenst u een second opinion?  

Heeft u een bezwaar CBR? Of heeft u het blokkeringsrecht uitgeoefend? Geen zorgen, wij zijn er om u te helpen! Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek of rijbewijskeuring.  Onze keuringsartsen zijn experts op het gebied van de rijbewijskeuring. Bovendien verzorgen wij persoonlijk en vertrouwelijk advies op maat, ongeacht uw medische situatie. Daarnaast kunnen wij u helpen bij eventuele vraagstukken omtrent uw rijbewijskeuring of second opinion. Bovendien onze keuringsartsen staan door heel Nederland voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Derhalve kunt u vandaag nog contact met ons op voor een second opinion of rijbewijskeuring. Onze keuringsartsen kunnen u helpen met de rijbewijskeuring en zorgen ervoor dat u zonder zorgen de weg op kunt. Bovendien werken al onze artsen met ZorgDomein, wat betekent dat wij snel en efficiënt kunnen communiceren met het CBR. Uw rijbewijskeuring is bij onze keuringsartsen in goede handen! 

 

Aanbevolen artikelen
verlenging rijbewijs ouderen
Nieuwsberichten
Verlenging rijbewijs ouderen

Veel mensen willen weten hoe het zit met de verlenging rijbewijs ouderen. Er is steeds meer vergrijzing in Nederland.   Recente statistieken van het Centraal

Lees verder »
Disclaimer: Er wordt uiterste zorg gedragen ten aanzien van de juistheid van de artikelen, maar de website kan niet garanderen dat de informatie altijd volledig en accuraat is. Bovendien wordt aan de lezer aangeraden om de informatie te verifiëren en eigen bronnen te raadplegen of maak een afspraak met de keuringsarts voordat er actie wordt ondernomen op basis van de informatie die op de website wordt verstrekt. Derhalve benadrukken we dat de informatie alleen ter referentie is en niet bedoeld is ter vervanging van professioneel medisch advies of rijbewijskeuring. Daarnaast benadrukken we ook dat de verantwoordelijkheid voor het nemen van medische beslissingen bij de lezer ligt en niet bij de auteur of de website. Ten slotte, als er fouten of onjuistheden worden gevonden in de informatie, wordt de lezer aangemoedigd om contact op te nemen met de website of de redactie om deze te corrigeren.
Rijbewijskeuring Holland B.V.
4.7
Gebaseerd op 1204 beoordelingen
powered by Google
js_loader