085-1308791

Medische sportkeuring

Overzicht van de dienst

Wij bieden twee verschillende soorten medische sportkeuringen aan: de Basis Sport Medische Keuring, oftewel de FitCheck Basis, en de Uitgebreide Sport Medische Keuring, de FitCheck Plus.

 

Deze keuringen zijn essentiële beoordelingen voor iedereen die betrokken is bij sport en lichaamsbeweging. Ze bieden een diepgaand inzicht in de fysieke gesteldheid en gezondheid van een individu.

 

Deze medische keuringen zijn niet alleen belangrijk voor sporters om hun gezondheid te waarborgen en hun prestaties te optimaliseren, maar ook voor niet-sporters om een goed beeld te krijgen van hun algemene gezondheid en welzijn.
Het gaat hierbij om deelnemers die mee willen doen aan professionele maar ook aan amateurwedstrijden of de zogenoemde fun rides.

Basis Sport Medische Keuring - FitCheck Basis

Basis Sport Medische Keuring - FitCheck Basis

📝 Anamnese: Vragenlijst over medische geschiedenis, actuele klachten en levensstijl.

🩺 Lichamelijk onderzoek: Inspectie van het bewegingsapparaat, de basis functies  van het lichaam/ de orgaansystemen en een BMI bepaling.

📈 Hartfunctietest: Rust-ECG 1-kanaal om de hartfunctie te beoordelen op diverse ritmeafwijkingen.

⏱️Bloeddrukmeting: Het controleren van de bloeddrukwaarden om inzicht te krijgen in de vasculaire gezondheid.

👁️ Visustest: Oogtest + gezichtsveldonderzoek om de scherpte en gezondheid van de ogen te controleren.

🧪 Urineonderzoek: indicatie voor urologische en systemische gezondheid.

Uitgebreide Sport Medische Keuring - FitCheck Plus

Uitgebreide Sport Medische Keuring - FitCheck Plus

📝 Anamnese: Vragenlijst over medische geschiedenis, actuele klachten en levensstijl.

🩺 Lichamelijk onderzoek: Inspectie van het bewegingsapparaat, de basis functies  van het lichaam/ de orgaansystemen en een BMI bepaling.

⏱️Bloeddrukmeting: Het controleren van de bloeddrukwaarden om inzicht te krijgen in de vasculaire gezondheid.

👁️ Visustest: Oogtest + gezichtsveldonderzoek om de scherpte en gezondheid van de ogen te controleren.

🧪 Urineonderzoek: indicatie voor urologische en systemische gezondheid.

Fitcheck Plus

De extra onderdelen zijn:

🌬️ Spirometrie: Een longfunctietest om de luchtcapaciteit en de luchtstroom te meten.

📈 Hartfunctietest: Rust-ECG 12-kanaal om de hartfunctie te beoordelen op diverse ritmeafwijkingen.

Aanvraag medische sportkeuring

Voor sommige sportevenementen of wedstrijden is het noodzakelijk om een medische verklaring van een dokter te hebben alvorens u mag deelnemen. Wij staan klaar om u hierbij te helpen door de benodigde keuringen uit te voeren en de vereiste documentatie te verstrekken. Indien u al documenten heeft van het evenement of de wedstrijd, kunnen wij deze voor u invullen.

 

Medische sportkeuringen zijn essentieel om de gezondheid en veiligheid van sporters op zowel professioneel als recreatief niveau te waarborgen. Onze ervaren en deskundige artsen staan voor u klaar om u bij te staan met hun kennis en expertise. We voeren keuringen uit met behulp van beproefde methoden om zo nauwkeurige resultaten te verkrijgen. Deze resultaten worden omgezet in praktische aanbevelingen voor u als sporter, uw coach of uw arts.

Beoordeling door onze keuringsarts

Als het gaat om sportkeuringen en medische gezondheidsverklaringen, is maatwerk essentieel. Bij ons begrijpen we dat elke situatie anders is en daarom bieden wij een persoonlijke benadering om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Voordat u een afspraak maakt, nemen wij de tijd om uw aanvraag zorgvuldig te beoordelen en u te voorzien van de meest geschikte diensten. Dit houdt in dat onze deskundige keuringsartsen uw document of aanvraag zullen beoordelen en een offerte opstellen op basis van de vereisten, zodat we u optimaal van dienst kunnen zijn.

We willen u erop wijzen dat indien u de offerte accepteert, wij u zullen inplannen op een spreekuur bij u in de buurt.

Maak nu makkelijk en snel een afspraak!

De keuring

Er zijn verschillende onderdelen van de daadwerkelijke medische sportkeuring:

  • Medische voorgeschiedenis: In het kader van de keuring en de gestelde vereisten, zal de keuringsarts uw medische voorgeschiedenis bespreken.
  • Anamnese: De keuringsarts stelt tijdens de anamnese vragen zodat uw actuele gezondheidssituatie beoordeeld kan worden.
  • Lichamelijk onderzoek – De keuringsarts beoordeelt uw fysieke gesteldheid, conditie en vitale functies relevant voor de keuring.
  • Eindbeoordeling –  De arts bespreekt met u deresultaten, verstrekt de medische verklaring en/of vult uw in te vullen document in.

Conclusies van de sportkeuring en medische verklaring

Na de medische sportkeuring nemen we de tijd om alle bevindingen samen met u door te nemen. Als de keuringsarts constateert dat u aan alle eisen voldoet, krijgt u groen licht om deel te nemen aan uw sport of evenement. Indien er echter resultaten zijn die minder positief uitvallen, bespreken we deze samen met u en lichten we toe welke gevolgen dit kan hebben.

 

U kunt rekenen op een gedetailleerd keuringsrapport, inclusief onze bedrijfsinformatie, als bevestiging van de uitgevoerde keuring. Bovendien, mocht u behoefte hebben aan een op maat gemaakte medische gezondheidsverklaring voor een specifiek sportevenement, sport of wedstrijd, zullen we dit document voor u invullen en ondertekenen.

Beoordeling van tevreden Klanten

Eenvoudig een afspraak online gemaakt en kon al snel terecht voor de keuring. De keuring werd vakkundig en snel verricht.
Paul Adema
De keuring kon op korte termijn plaatsvinden en werd efficiënt uitgevoerd. Het contact was zowel zakelijk als plezierig.
Hille Bruning
Top! Nadat ik een bericht per telefoon had ingesproken, werd ik snel teruggebeld. Binnen een week vond de keuring plaats. Alles zeer correct. Hoort! Zegt het voort!
Yvonne van Schaik

Blogposts en nieuws

Rijbewijskeuring Holland B.V.
4.7
Gebaseerd op 1159 beoordelingen
powered by Google
js_loader