Keuringsarts Rijbewijs Hoorn

Rijbewijskeuring Hoorn

Rijbewijskeuring Holland is gevestigd in Fysio Centrum Hoorn aan de Holenweg 14F (LET OP: navigeer naar Holenweg 14F). 

Wij hebben hier een keer per twee weken een spreekuur, zo bent u snel aan de beurt!

Maak direct een afspraak met onderstaande knop of telefonisch via 085-1308791. Dit is het algemene afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

Keuringsarts Hoorn

Adres

In Hoorn kunt u ons vinden aan de Holenweg 14 F. (LET OP: navigeer naar Holenweg 14F). 

LET OP: Zonder een afspraak kunt u het spreekuur NIET bezoeken. Daarnaast zijn wij NIET aanwezig buiten de geplande spreekuren.

Parkeren

U kunt gratis parkeren in de buurt van het Fysiocentrum.

Auto

Onze praktijkruimte in Hoorn is centraal gelegen aan de rand van het centrum.

Rijbewijskeuring Hoorn

75+:

Voor de ouderen, 75-plussers, onder ons, geldt dat u voor de verlenging van uw rijbewijs verplicht gekeurd dient te worden. Wees er op tijd bij en regel de juiste documenten, voordat u een afspraak maakt met Keuringsarts Rijbewijs Hoorn. U moet deze documenten aanvragen bij het CBR. Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, retourneert u deze naar het CBR. Na verloop van tijd ontvangt u een rapport van het CBR waarin ZD-codes staan. Op dat moment kunt u uw keuringsafspraak plannen. Vergeet de ingevulde gezondheidsverklaring (incl. ZD-codes) niet mee te nemen naar Rijbewijskeuring Hoorn.

Voor wie geldt een rijbewijskeuring?

Over het algemeen geldt de verplichte rijbewijskeuring voor iedereen ouder dan 75, op het moment dat het rijbewijs moet worden verlengd. Ook professionele chauffeurs (vrachtwagen- en bus-, taxi-, en medibus chauffeurs) dienen periodiek medisch gekeurd te worden bij de aanvraag, vernieuwing of verlenging van hun rijbewijs. Let op: ook als er iets is veranderd in uw gezondheidssituatie, kan het zijn dat u een verplichte rijbewijskeuring zult moeten ondergaan.

U bent zelf verantwoordelijk voor de geldigheid van uw rijbewijs en het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent de voor u geldende regels. Dient u medisch gekeurd te worden, dan zult u zelf de correcte documenten én de medische keuring moeten regelen. Voor de verschillende rijbewijzen gelden verschillende regels en/of documenten. Ouderen en vrachtwagen- en buschauffeurs dienen hun papieren te regelen via het CBR. Taxichauffeurs kunnen terecht bij de KIWA. Voor iedereen geldt dat u de ingevulde gezondheidsverklaring (evt. incl. ZD-codes) meeneemt naar uw keuringsafspraak bij Rijbewijskeuring Hoorn.

Keuringsarts Rijbewijs Hoorn voert een algemeen medisch onderzoek uit.

Vrachtwagen- en buschauffeurs:

Nederlandse bus- (rijbewijs D) en vrachtwagenchauffeurs (rijbewijs C) zijn verplicht om bij de aanvraag, vernieuwing of verlenging van hun groot rijbewijs een medische rijbewijskeuring te ondergaan. U bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de juiste documenten en de keuring. De volledige procedure neemt enige tijd in beslag en het advies is om dit proces op tijd op te starten (minimaal 5 maanden van tevoren). Vraag zelf de documenten aan bij het CBR en zorg dat u uw ingevulde gezondheidsverklaring meebrengt naar uw afspraak met Keuringsarts Rijbewijs Hoorn.

Taxi:

Alle taxichauffeurs in Nederland dienen in het bezit te zijn van een taxipas/chauffeurskaart. De KIWA is de officiële instelling die betrokken is bij de uitgave van de taxipas. U zult zelf de juiste documenten moeten regelen. Hiervoor dient u de “chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi (BCT)” aan te vragen bij de KIWA. Vul de bijgesloten ‘geneeskundige verklaring taxichauffeur’ in en vergeet niet om deze mee te nemen naar uw keuring door Keuringsarts Rijbewijs Hoorn.

Wat doet de Keuringsarts tijdens de Rijbewijskeuring?

Onze gediplomeerde en gespecialiseerde keuringsartsen verzorgen alle soorten rijbewijskeuringen. Tijdens de Rijbewijskeuring zal de keuringsarts een aantal standaard onderzoeken uitvoeren en zijn/haar bevindingen vastleggen in een medisch verslag voor het CBR. Het CBR beoordeelt het verslag en neemt een beslissing.

Keuringsarts Rijbewijs Hoorn voert over het algemeen de volgende standaard onderzoeken uit:

Amnese: gesprek over uw algemene medische geschiedenis;
Oogtesten: oogtesten zoals bijziend/verziendheid, kleuren;
Bloeddruk meten;
Urineonderzoek: diverse testen zoals o.a. glucose, eiwitten;
Algemeen lichamelijk onderzoek: indien nodig geacht.

Rijbewijskeuring Hoorn
Holenweg 14 F
1624 PB Hoorn

Onze praktijkruimte in Hoorn is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. De praktijk ligt op korte afstand van het centrum van Hoorn: vanaf de A7 neemt u afslag 8 Hoorn. U kunt gratis parkeren in de buurt van het Fysio Centrum. Komt u met het openbaar vervoer? Pak dan buslijn 11, 132, 232, 412, 415 of 614 (afhankelijk van waar u vandaan komt) en stap uit bij bushalte Wabenstraat, Hoorn. De bushalte ligt op loopafstand van Rijbewijskeuring Hoorn.

Vrije Keuze In Keuringslocatie

Rijbewijskeuring Holland heeft één keuringslocatie in Hoorn. U kunt hier terecht voor alle soorten rijbewijskeuring. Keuringsarts Rijbewijs Hoorn is goed bereikbaar voor mensen die in het centrum van Hoorn wonen, maar de praktijk is ook goed bereikbaar voor mensen die in andere wijken in Hoorn wonen, zoals in Grote Waal, Risdam, Westerblokker, Zwaag en Kersenboogerd. U kunt altijd (op afspraak) terecht bij onze Keuringsarts Rijbewijs Hoorn aan de Holenweg in Hoorn.

Woont of werkt u in de buurt van Hoorn? Bent u op zoek naar Rijbewijskeuring Heerhugowaard, Bovenkarspel, Enkhuizen of Rijbewijskeuring Medemblik? Maakt u zich geen zorgen, ook u bent van harte welkom voor een afspraak met Keuringsarts Rijbewijs Hoorn.

Wij hebben keuringslocaties door heel Nederland en al onze locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Wanneer u niet kunt op de openstaande afspraken in Hoorn, kijk dan of u ergens anders in Nederland terecht kunt. U kunt nu meteen een keuringsafspraak maken in Nijmegen, Den Bosch of Rotterdam. Of check de openstaande data op andere locaties in Noord Holland, zoals in Alkmaar, Purmerend, Amsterdam of Diemen

2-wekelijkse Afspraken Keuringsarts Rijbewijs Hoorn

Keuringsarts Rijbewijs Hoorn is iedere twee weken op woensdag tussen 9:00 uur en 12:45 uur beschikbaar voor medische rijbewijskeuringen. Check direct en maak een keuringsafspraak voor aanstaande donderdag. Kunt u niet op de nog beschikbare tijden? Boek dan online uw afspraak op een andere datum. Wilt u liever persoonlijk contact? Dat kan, bel ons en laat uw telefoonnummer achter. Of vul het contactformulier in en laat uw nummer achter. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.