CBR Keuring Rijbewijs Limburg

CBR keuringsarts in provincie Limburg

Voor het verlengen van een rijbewijs moeten bepaalde bestuurders eerst een gezondheidsverklaring invullen op mijn CBR. Als deze gezondheidsverklaring is verwerkt, hoort u of een medische rijbewijskeuring vereist is.

Een gezondheidsverklaring voor de verlenging van een rijbewijs is nodig bij:

• Kortere geldigheid rijbewijs vanwege medische redenen
• Verlenging rijbewijs voor senioren (75 +)
• Verlenging rijbewijs Beroepschauffeurs C, D en Taxipas

Let op! De verwerkingstijd bij het CBR is intussen opgelopen tot vier a vijf maanden. Vul daarom tijdig uw gezondheidsverklaring in.

De CBR gezondheidsverklaring kunt u online kopen en invullen bij het CBR. De provincie Limburg verstrekt geen papieren versie, maar deze kunt u wel krijgen bij enkele theorie examencentra van het CBR en mogelijk op het gemeentehuis. Het enige CBR examencentrum in Zuid-Nederland waar u een papieren gezondheidsverklaring kunt kopen voor alle rijbewijzen is in Eindhoven.

Heerlen:

De gemeente Heerlen verwijst op haar website voor de gezondheidsverklaring naar het CBR. Ook bij het nabijgelegen CBR examencentrum in Kerkrade kunt u NIET terecht voor een gezondheidsverklaring. Alleen inwoners van75 jaar en ouder van de gemeente Kerkrade kunnen op afspraak een papieren gezondheidsverklaring krijgen bij de gemeente Kerkrade.

Roermond:

In het stadskantoor kunt u op afspraak een papieren gezondheidsverklaring kopen voor de aanvraag of verlenging van uw rijbewijs. Dit is nodig voor vrachtwagen en bus, als u een beperking heeft, of 75 jaar of ouder bent. Het formulier kunt u ook online aanvragen bij CBR.

Sittard-Geleen:

Een gezondheidsverklaring kunt u online aanvragen via het CBR voor €41,50. In de Stadswinkel Geleen kost deze €51,50.

Venlo: 

Vul uw gezondheidsverklaring online in bij het CBR. Als u liever een papieren gezondheidsverklaring invult, dan kunt u deze op afspraak kopen op het Stadskantoor.

Maastricht:

Op dit moment is er geen spreekuur beschikbaar voor rijbewijskeuringen in Maastricht. Maak alstublieft een afspraak in Sittard, of Heerlen. 

De gemeente Maastricht geeft aan (eind 2022) dat het raadzaam is vanwege verwerkingstijd van de gezondheidsverklaring bij het CBR, circa vijf maanden voor het verlopen van uw rijbewijs na te gaan of een gezondheidsverklaring nodig is.

Gezondheidsverklaring CBR

Zodra u van het CBR in Limburg een keuringsverslag heeft ontvangen met ZD-code kunt u op de rijbewijskeuringslocatie van uw voorkeur een afspraak maken.

Op dit moment zijn er vier keuringslocaties in Limburg waar u – om de week – op afspraak terecht kunt.

Bij Rijbewijskeuring Holland kunt u een afspraak maken met CBR keuringsarts voor de volgende keuringen:

• Rijbewijskeuring vanwege leeftijd
• Rijbewijskeuring Vrachtwagen en Bus
• Taxipas keuring
• Medische rijbewijskeuring

Maak nu een afspraak op de locatie van uw voorkeur.

Selecteer vervolgens het type keuring. Als u vanwege medische redenen een internistenkeuring nodig heeft, kunt u voor deze keuring ook een afspraak maken.

Kies een beschikbare tijd uit de lijst. Vul uw persoonlijke gegevens in en betaal met iDEAL om de afspraak direct te bevestigen. U ontvangt een email met de afspraak gegevens.

Onder kantoortijd kunt u ons ook bereiken op 085-1308791 wanneer u liever per telefoon een afspraak maakt of als u nog vragen heeft. Dit is het algemene afspraaknummer, er kan namelijk niet naar de specifieke locaties gebeld worden om een afspraak te maken.

CBR Limburg
CBR Gezondheidsverklaring Heerlen, Venlo, Roermond, Sittard, Maastricht. (provincie Limburg). Maak hier een afspraak met de ZD-code van het CBR..